Helsingør Teater

Helsingør Teater

I Den Gamle By i Aarhus, som huser bygninger fra 1500-tallet op til vor tid samlet fra hele landet, ligger et helt særligt teater, som med sit motto “Til Phantasiens Moroe” er med til at sætte en helt særlig stemning i et hjørne af det smukke købstadsmuseum i den jyske hovedstad.

Helsingør Teater stammer, som navnet siger, fra Helsingør, hvor det blev drevet af en teaterforening etableret af borgerskabets bedste mænd. Og som borgerskabets teater er det ikke forsynet med nogen særlige logoer for folk med særlige privilegier. Så når monarken besøger teatret, sidder hun på en almindelig stol, ligesom de andre gæster gør.

Der kan sidde 220 tilskuere i teatret, der var i funktion i Helsingør frem til 1957. Dengang rummede det også Helsingørs biograf, og det fungerede som festsal, hvor hele arealet blev dækket af et gulv, som man så kunne danse på.

I dag er der gode muligheder for at besøge Helsingør Teater og se en rigtig forestilling eller nyde en koncert. Den Gamle By vedtog nemlig, at teatret skulle bruges efter sit formål, og derfor lejes det ud til forskellige arrangementer. Så vil du også have fantasien i sving, så find en forestilling i Helsingør Teater og få en dejlig stund der.

dante