Skab hyggelige forhold for publikum

Skab hyggelige forhold for publikum

Hvis du arbejder med teater, så ved du også, at der er andet i teaterlivet end det at spille skuespil. Der er en masse praktiske opgaver, og noget af det vigtigste er at skabe gode og hyggelige forhold for publikum, så de kan snakke sammen i pauserne, få en drink og nyde teatret i flotte rammer.

Her er nogle ideer til, hvad du som ansvarlig for alt dette på dit lokale teater kan gøre for at skabe gode forhold for publikum.

Pynt op og skab temavægge

De fleste teatergængere forbinder teaterbesøget med hygge og gode oplevelser, sådan som det skal være. Du kan bidrage til deres gode oplevelser ved at pynte op i foyeren og gange, hvor publikum mødes i pauserne, Brug for eksempel billedrammer, som du kan finde på webshoppen Gallerix, og beklæd væggene med tematiserede motiver. Det kan være billedrammer med motiver af teatrets forskellige stjerner, eller billedrammer, hvor du samler egnstypiske motiver – noget som folk kan forholde sig til, når de snakker med de andre teatergæster i pauserne. Du kan bruge billedrammer til at skabe flotte dekorative elementer. Brug for eksempel billedrammer i forskellige størrelser, som du kan arrangere dekorativt på væggene.

Indret en lounge

Har I pladsen, vil det også være en god idé at indrette et loungehjørne, hvor folk kan sidde i behagelige stole og få en sludder, mens de nyder deres drink i pausen. En lounge anvendes mange steder for at skabe et hyggeligt, uformelt miljø, og det kan du også udnytte i dit teater. Publikum vil nyde at slænge sig i bløde sofaer eller gode stole, så vi er sikre på, at indretningen af en lounge vil være et stort plus for teatret.

Skab en bar og få større omsætning

Har du mulighed for det, vil vi foreslå, at du indretter en bar i teatrets foyer. Det vil med garanti tiltrække mange, at de kan vælge fra et stort udvalg af både alkoholiske og alkoholfri drinks. Vi er sikre på, at det samlet set vil bidrage meget positivt til jeres omsætning, at I tilbyder andet end det obligatoriske glas rødvin eller hvidvin i pausen.

Måske kan I også holde baren åben før forestillingerne og skabe et mødested for publikum, så de kan træffe hinanden og hygge sig inden forestillingen begynder.

Arranger introduktioner

Mange publikummer vil gerne vide lidt mere om den forestilling, de skal se. Vi foreslår, at I arrangerer introduktioner til stykkerne inden forestillingerne. Det vil med sikkerhed blive et trækplaster. Her kunne nogle af skuespillerne måske medvirke og fortælle lidt om deres oplevelser med det aktuelle stykke, eller instruktøren kunne fortælle om sin tanker. Ideen bruges allerede i forbindelse med operaforestillinger, så det kan sagtens lade sig gøre.

Held og lykke med at skabe fornyet interesse og omsætning på jeres teater!

dante