Skab dit eget teater hjemme i stuen

Skab dit eget teater hjemme i stuen

Der skal ikke meget til at lave et teater hjemme i stuen. Du kan naturligvis finde tapet med et teater tema, men derudover har du ikke brug for meget mere, når det kommer til at have et hjemme teater for hele familien.

Tal om følelser gennem skuespil

Det er vigtigt at forstå dit barns følelser, og du kan tale om følelser gennem skuespil. Sammen kan i skrive et manuskript og komme tæt ind på livet af hinanden.

Med skuespil skal vi ofte leve os ind i rollen som en anden person, som vil være den person, som man spiller. Til udvikling af karakterer kan i lave et manuskript, som har figurer, der har forskellige følelsesmæssige tanker og eventuelle udfordringer. Via manuskriptet kan du danne et rum, som giver dit barn eller dine børn mulighed for at sætte ord på sine følelser.

Når barnet kaster sig ud i skuespil som en anden person, kræver det at han eller hun kan forestille sig at være karakteren indefra. I denne forbindelse ligger det til højrebenet at bede dit barn om at sammenligne sig selv med den person, som han eller hun skal forestille at være. Det fører til en spændende samtale om tanker og personligheder.

Det er vigtigt at børn lærer at sætte ord på sine følelser og at de forstår det. Hvis børnene ikke lærer at kunne forstå sine følelser, kan det skabe udfordringer i fremtiden. Så det er bare om at komme i gang med hjemmeteateret hjemme i stuen.

dante