Musefælden går aften efter aften

Musefælden går aften efter aften

Et af de mest spillede stykker overhovedet er den engelske forfatter Agatha Christies “The Mousetrap”. Siden første opførelse i 1952 er det blevet spillet mere end 28.000 gange uden en dags ophold blandt andet på St. Martin’s Theatre i London.

The Mousetrap blev skrevet til fejringen af enkedronning Marys 80 års fødselsdag, som blev spurgt om, hvordan hun ville fejre dagen, og så ønskede hun sig et skuespil af den berømte krimidronning Agatha Christie.

I stykket driver et ungt par, Mollie og Giles Ralston en pension i herregården Monkswell Manor, hvor der er fire gæster. En politiinspektør kommer til herregården for at advare om, at der kan være en morder på færde, og da en af gæsterne bliver myrdet, finder de ud af, at morderen allerede er der.

På teatret bliver publikum bedt om ikke at afsløre, hvem der er morderen, men man kan naturligvis bare læse stykket – eller tjekke den engelske Wikipedia, der er blevet kritiseret for at afsløre, hvem morderen er.

Agatha Christie levede fra 1890 til 1976 og er den dag i dag Englands mest berømte kriminalforfatter. Indtægterne fra The Mousetrap alene har været så store, at de kan drive et kunstcenter ved Atlantic College, som ligger i Wales.

dante