Lær at navigere udenom fake news

I en tid med fake news florerende er det vigtigt at have godt styr på, hvor man får sine nyheder og vigtige informationer fra. Derfor er det en god idé at holde sig til de konventionelle nyhedsmedier, der er veletablerede, så man er sikker på, at man får fat i de ægte nyheder.

Et af de mest etablerede medier er TV2. Fordelen ved TV2’s nyheder på nettet er, at de er gratis og dermed frit tilgængelige for alle. En af de mest spændende artikler jeg nogensinde har læst fra TV2’s hjemmeside handler om Bitcoins. De bragte nemlig en artikel om en musikbutik, der blev betalt i Bitcoins og flere år efter tjekkede valutaens værdi, for så at finde ud af, at den var steget helt enormt – se mere her.

Investeringen i Bitcoin har givet et kæmpe afkast, selv for dem, der kun investeret ganske lidt i valutaen. Det kan dog være lidt farligt med sådanne eksplosive afkast, da valutaen stadig er forholdsvis ny på markedet, og forskellige regeringer måske beslutter at bandlyse den, da den fungerer som en anarkistisk valuta.

Derudover er internettet også blevet mere og mere tilgængeligt for en masse forskellige mennesker gennem de sidste år. Det betyder både, at det er lettere at få information end før i tiden, og derved er folk bedre i stand til selv at klare visse ting, de ville blive nødt til at betale andre for at klare for dem.

Det betyder derudover også, at det er meget lettere at snyde folk end før i tiden, også fordi at internettet er så let tilgængeligt for alle. Derfor kræver det, at man sætter sig godt ind i, hvilke faresignaler man skal holde øje med, når man bruger internettet. Det gør det altså let for folk, der ikke er vant til at bruge internettet, at blive snydt og ligeledes med børn.

En god tommelfingerregel er, at holde sig til nyhedsudbydere, der har et etableret navn, og som er noget du kender på forhånd. Ellers er det også muligt at finde guides på nettet til, hvordan du kan spotte fake news, og falske nyhedsudbydere generelt, men det kræver som sagt et trænet øje.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *